Az eredeti receptet eddig mindenki elkérte, aki valaha kóstolt Tittinél ilyet, így most elkészült ennek a kevésbé cukros, laktózmentes variációja is, és még jobb, mint az eredeti!
Elkészítés: 10-15 perc
Hozzávalók:
- kivajazott piteforma, alaposan megszórva zsemlemorzsával
- kb. 80 dkg szilva
- 2-3 evőkanál fahéjas barnacukor (2 kanál cukorhoz 1 kávéskanál fahéj)
- 1,5 dl xilit / egyéb cukorpótló édesítőszer
- 0,5 dl teljes kiőrlésű rozsliszt
- 1,5 dl finomliszt
- 1 csomag vaníliáscukor
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 nagy tojás (ha kicsi, akkor 3)
- 1 dl laktózmentes tej
- fél dl olaj
- 1 csipetnyi só
- fél kiskanál kardamom
A vajas-morzsás formába kerül a felezett szilva, rá a fahéjas cukor:
Ezek után a tészta készül el, az összes hozzávalót csomómentesre keverve (először a szárazak és a cukor, majd a tojás-tej-olaj keverék), ezt rá kell csöpögtetni a szilvára, nem baj, ha nem fedi be teljesen:
Sütés: 30 perc, előmelegítve 175 fokon
Aki teheti, langyosan, vanília fagyival is próbálja meg! (na nem a laktózérzékenyek, vagy a diétázók...:(((()
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.