Tészta elkészítése:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg hideg vaj
- csipetnyi só
- 1 evőkanál cukor
- kb. 1/3 pohár víz
Titti a liszthez hozzáadja vajat nagylyukú sajtreszelőn lereszelve. Ehhez teszi a cukrot, a sót, és a vizet kisebb adagokban, amíg puha, de nem ragacsos tésztát kap. Egy órát pihen a hűtőben fóliába csomagolva, majd kinyújtja sütőpapíron kerekre. Fejjel lefelé fordítva ráborítja a piteformára és lehúzza a papírt róla. (Vagy egyszerűen kézzel belenyomkodja a tésztát a formába.) Meg kell szurkálni villával, hogy ne púposodjon fel sütés közben.
Előmelegített sütőben sül 250 fokon 5 percig, majd 180 fokon még 20 percig.
Krém elkészítése (bögre: kb. 2,4 dl):
- 2 tojás
- 1,5 bögre tej
- 1,5 bögre tejszín
- 3/4 bögre cukor
- 0,5 bögre liszt
- 1 csipetnyi só
- 1 kiskanál vanília aroma (vagy vaníliás cukor)
- 1 bögre kókuszreszelék
- plusz 2 dl tejszín habbá verve
A kókuszreszeléket zsír nélküli tepsiben 175 fokon kb. 5 percig meg kell pirítani a sütőben, amíg egy egészen picit megsárgul.
A tejet, tejszínt, cukrot, lisztet, sót és a tojásokat lassú tűzön sűrű krémmé főzi. Ha kész, hozzá kell keverni a vanília aromát és a kókuszreszelék kétharmadát, majd beleönteni a kész pitetésztába, Nem baj, ha még a tészta sem hűlt ki teljesen, de ne legyen forró. Amikor ez mind teljesen kihűlt, 2 dl tejszín habjával, hozzákeverve a maradék kókuszreszeléket, be kell borítani. Jó, ha 2 órát áll a hűtőben.

Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.