Persze, diabetikus, és ez itt a képen, amiből már csak a felét sikerült elkapni a fényképezőgéppel, laktózmentes tejtermékekkel lett elkészítve.
Hozzávalók:
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 dl tej
- 10 dkg túró
- 5 dkg vaj
- 5 dkg tejföl
- 1 db tojás
- 1 csomag vaníliáscukor vagy 1 kiskanál vanília aroma
- 4 kanál cukor, ez esetben nyírfacukor (xilit), vagy lehet fruktóz is
- 1 citrom reszelt héja
- 16 dkg teljes kiőrlésű vagy graham liszt
- 28 dkg finomliszt
- mazsola ízlés szerint
Ezeket a kenyérsütő dagasztotta kicsit kemény tésztává. Amikor megkelt, kalácsot font belőle Titti.
Ez úgy megy, hogy a négy egyforma kolbászt formáz, majd egyik végüket összecsippenti. Hárommal dolgozik egyszerre, az egyik szélső kolbászról megfeledkezve két mozdulat erejéig. A félretett kolbász melletti darabbal kezdve indul a fonás: mindig belülről kifelé egyet, majd a másik széléről befelé egyet fon. Ekkor az a kolbász lesz félretéve, amelyik a másik szélre esik a fonás után. Ismét a mellette lévővel folytatódik belülről kifelé, satöbbi, satöbbi, legközelebb fel lesz téve videón.
Tojással vagy vízzel megkenve 175 fokon sül hideg sütőbe téve, kb. 40 percig. Ha barnul a teteje, érdemes lefedni alufóliával, amíg a belseje is megsül.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.