HTML

Mit sütsz, Tittikém?

Almás pitét, diókrémes pitét, szilvás pitét, kókuszkrémes pitét, finom kenyeret, különféle tortákat, és minden egyebet, hogy még jobban megédesítsem az életünket...Ám ezek a receptek nem harminc deka porcukorral kezdődnek, ami szándékos, és hát egyik sem tartalmaz(hat) laktózt, ami kényszer...Persze, lesznek dolgok a pitén túl is.

Friss topikok

2012.04.08. 19:12 Tittikém

Húsvéti kalács

Persze, diabetikus, és ez itt a képen, amiből már csak a felét sikerült elkapni a fényképezőgéppel, laktózmentes tejtermékekkel lett elkészítve. 

turos kalacs.jpg

Hozzávalók: 

  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 dl tej
  • 10 dkg túró
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg tejföl
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliáscukor vagy 1 kiskanál vanília aroma
  • 4 kanál cukor, ez esetben nyírfacukor (xilit), vagy lehet fruktóz is
  • 1 citrom reszelt héja
  • 16 dkg teljes kiőrlésű vagy graham liszt
  • 28 dkg finomliszt
  • mazsola ízlés szerint

Ezeket a kenyérsütő dagasztotta kicsit kemény tésztává. Amikor megkelt, kalácsot font belőle Titti.

Ez úgy megy, hogy a négy egyforma kolbászt formáz, majd egyik végüket összecsippenti. Hárommal dolgozik egyszerre, az egyik szélső kolbászról megfeledkezve két mozdulat erejéig. A félretett kolbász melletti darabbal kezdve indul a fonás: mindig belülről kifelé egyet, majd a másik széléről befelé egyet fon. Ekkor az a kolbász lesz félretéve, amelyik a másik szélre esik a fonás után. Ismét a mellette lévővel folytatódik belülről kifelé, satöbbi, satöbbi, legközelebb fel lesz téve videón.

Tojással vagy vízzel megkenve 175 fokon sül hideg sütőbe téve, kb. 40 percig. Ha barnul a teteje, érdemes lefedni alufóliával, amíg a belseje is megsül.

Szólj hozzá!

Címkék: húsvéti kalács


A bejegyzés trackback címe:

https://mitsutsztitti.blog.hu/api/trackback/id/tr324371805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása