A tésztához:
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 15 dkg finomliszt
- 5 dkg zabpehely
- csipetnyi só
- 1 nagy tojás
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, a sóval és a zabpehellyel, majd hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk és hidegre tesszük.
A töltelékhez:
- 30-40 dkg maradék sült hús
- 2-3 tojás
- fél doboz tejföl
- fél deci tej
- fűszerek ízlés szerint, például: csipetnyi só, bors, kevés kömény és pirospaprika, 2-3 gerezd fokhagyma
- 5-6 kisebb brokkolirózsa
- 2-3 répa
A hozzávalókat az aprítógépben összedaráljuk a répa és a brokkoli kivételével.
A tésztát kinyújtjuk, és a 3/4 részével kibélelünk egy őzgerinc vagy vekni formát. A töltelék felét beletesszük, majd a répákat egészben hosszában és a brokkolit is, hogy mindenhová jusson. A zöldségek nyersen vagy fagyasztva kerüljenek bele! Ráöntjük a pástétom másik felét és a maradék tésztával betakarjuk. Díszítésnek a szezonhoz illő formákat nyomhatunk ki a tésztából és a tetejére tehetjük.
15 percig előmelegített sütőben 225 fokon sütjük, majd 40-50 percig még 175 fokon, hogy a teteje megpiruljon és kívül-belül rendesen átsüljön. Salátával tálaljuk.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.