HTML

Mit sütsz, Tittikém?

Almás pitét, diókrémes pitét, szilvás pitét, kókuszkrémes pitét, finom kenyeret, különféle tortákat, és minden egyebet, hogy még jobban megédesítsem az életünket...Ám ezek a receptek nem harminc deka porcukorral kezdődnek, ami szándékos, és hát egyik sem tartalmaz(hat) laktózt, ami kényszer...Persze, lesznek dolgok a pitén túl is.

Friss topikok

2012.07.23. 20:33 Tittikém

Szezonális gyümölcspiték: barackos-áfonyás

Ez egy nagyon friss, könnyű, extra gyümölcsös nyári pite, igazán egyszerű az elkészítése, de különleges és menő. 

A szokásos pitetésztával kezdődik, ami a kókuszkrémes pitének is az alapja.

barack afo (2).jpg

Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészül a gyümölcstöltelék:

  • 6-7 barack
  • 15 dkg áfonya
  • 6 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál citromlé (elhagyható, ha nem annyira édes a barack)
  • fél citrom reszelt héja
  • csipetnyi szerecsendió (ez is elhagyható, ha valaki nem szereti vagy épp nem kívánja)
  • 3 evőkanál kukoricakeményítő

A gyümölcsöt a cukorral elkeverve 10 percig állni kell hagyni, hogy levet engedjen. Aztán jöhet a többi hozzávaló.

Miután a töltelék belekerült a tésztaformába, előmelegített sütőben sül 200 fokon 30 percig.

Ezalatt elkészül a teteje:

  •  1 tojás
  • 1 dl tej
  • 0,5 kiskanál vanília aroma
  • 2 dl liszt
  • 1 dl cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 5 dkg vaj

barack afo (3).jpg

Mehet egybe minden, ami nedves: a tojás, a tej és a vanílaaroma, majd külön a száraz: a liszt, a cukor, a só, a sütőpor, ehhez a vaj apró darabokban. Végül a két keverék összeöntése egy sűrű palacsintaszerű tésztát eredményez. 

A második fél óra sütés már 160 fokon történik, miután rá lett öntve a teteje. Érdemes villával megszurkálni, hogy a gőz távozni tudjon. 

Frissen, langyosan a legfinomabb.

barack afo (1).jpg

Szólj hozzá!

Címkék: barackos-áfonyás pite


A bejegyzés trackback címe:

https://mitsutsztitti.blog.hu/api/trackback/id/tr934671609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása