Ez egy nagyon friss, könnyű, extra gyümölcsös nyári pite, igazán egyszerű az elkészítése, de különleges és menő.
A szokásos pitetésztával kezdődik, ami a kókuszkrémes pitének is az alapja.
Amíg a tészta a hűtőben pihen, elkészül a gyümölcstöltelék:
- 6-7 barack
- 15 dkg áfonya
- 6 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál citromlé (elhagyható, ha nem annyira édes a barack)
- fél citrom reszelt héja
- csipetnyi szerecsendió (ez is elhagyható, ha valaki nem szereti vagy épp nem kívánja)
- 3 evőkanál kukoricakeményítő
A gyümölcsöt a cukorral elkeverve 10 percig állni kell hagyni, hogy levet engedjen. Aztán jöhet a többi hozzávaló.
Miután a töltelék belekerült a tésztaformába, előmelegített sütőben sül 200 fokon 30 percig.
Ezalatt elkészül a teteje:
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 0,5 kiskanál vanília aroma
- 2 dl liszt
- 1 dl cukor
- 1 csipetnyi só
- 1 kiskanál sütőpor
- 5 dkg vaj
Mehet egybe minden, ami nedves: a tojás, a tej és a vanílaaroma, majd külön a száraz: a liszt, a cukor, a só, a sütőpor, ehhez a vaj apró darabokban. Végül a két keverék összeöntése egy sűrű palacsintaszerű tésztát eredményez.
A második fél óra sütés már 160 fokon történik, miután rá lett öntve a teteje. Érdemes villával megszurkálni, hogy a gőz távozni tudjon.
Frissen, langyosan a legfinomabb.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.