A kukoricamálé isteni, de van, hogy a szósz meg a hús elfogy, a málé pedig megmarad. Magában unalmas, ezért jó ötlet kenyérbe sütni.
Hozzávalók:
- 275 ml víz
- 1 cs szárított élesztő
- 1 kiskanál cukor
- 1,5 kávéskanál só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 10 dkg kész málé (polenta, puliszka, stb.)
- 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 40 dkg finomliszt
Szokás szerint megy ilyen sorrendben a kenyérsütő gépbe. Gyönyörű és könnyű kenyér lesz ebből. Kép később.
Ja, hogy a málé hogy készül? Tittiéknél vízzel, hiszen tejjel nem készülhet.
Tehát két bögrényi forrásban lévő vízbe keverni kell egy bögrényi kukoricadarát, kevés sót vagy ételízesítőt (lehetőleg bio, ha nincs, akkor vegeta vagy fél leveskocka). Öt perc forrás után le kell jól fedni, levenni a tűzről és kb. másfél órán át hagyni puhulni.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.