HTML

Mit sütsz, Tittikém?

Almás pitét, diókrémes pitét, szilvás pitét, kókuszkrémes pitét, finom kenyeret, különféle tortákat, és minden egyebet, hogy még jobban megédesítsem az életünket...Ám ezek a receptek nem harminc deka porcukorral kezdődnek, ami szándékos, és hát egyik sem tartalmaz(hat) laktózt, ami kényszer...Persze, lesznek dolgok a pitén túl is.

Friss topikok

2012.05.13. 18:59 Tittikém

Medvehagymás zsemlepogácsák

A medvehagyma az új kedvenc, salátába, pogácsába, újkrumplihoz petrezselyem helyett, vagy azzal együtt, mindenkor! Ennek fényében zsemlébe is.

Hozzávalók:

  • 1 csomag szárított vagy 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1,75 dl langyos víz
  • 10 dkg olvasztott vaj 
  • 1 evőkanál nádcukor
  • 1,5 kiskanál só
  • 3 dkg burgonyapehely
  • 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
  • 30 dkg finomliszt
  • fél csokor medvehagyma apróra vágva

 

Dagasztás, kelesztés, majd 16 lapos kis maszat és nem előmelegített sütőben kb. 20 perc. Szép, puha, omlós kis papucsok lesznek belőle.

Szólj hozzá!

Címkék: medvehagymás zsemle


A bejegyzés trackback címe:

https://mitsutsztitti.blog.hu/api/trackback/id/tr904506449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása