A medvehagyma az új kedvenc, salátába, pogácsába, újkrumplihoz petrezselyem helyett, vagy azzal együtt, mindenkor! Ennek fényében zsemlébe is.
Hozzávalók:
- 1 csomag szárított vagy 2,5 dkg friss élesztő
- 1 dl langyos tej
- 1,75 dl langyos víz
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1 evőkanál nádcukor
- 1,5 kiskanál só
- 3 dkg burgonyapehely
- 10 dkg teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
- 30 dkg finomliszt
- fél csokor medvehagyma apróra vágva
Dagasztás, kelesztés, majd 16 lapos kis maszat és nem előmelegített sütőben kb. 20 perc. Szép, puha, omlós kis papucsok lesznek belőle.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.