Skandináv jellegű, édes és sűrű, semmi köze a papírszerű, ízetlen, felfújt, üres, fehér, kenyérnek titulált semmiségekhez
Őszintén, Titti hiába imádja a sütést, valahol lusta is, vagyis fogalmazzunk finomabban, szereti a kedvenc könyveit olvasgatni, vagy társasozni a kislányokkal, vagy biciklizni, és nem szívesen töltene annál több időt a konyhában, mint amennyit feltétlenül szükséges.
Vagyis a kenyereit a kenyérsütő gép keveri össze és dagasztja.
Hozzávalók (ilyen sorrendben rakja a gépbe):
- 275 ml víz
- 1 cs szárított élesztő
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál olívaolaj
- 4 dkg lenmag
- 10 dkg teljes kiőrlésű zabpehely
- 5 dkg durvára tört dió
- 13 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
- 26 dkg finomliszt
Hozzávalók összeállítása a gépben: 5 perc.
A kenyérsütő tésztaprogramjával keverés és dagasztás: 1 óra 30 perc (Titti gépével). Ezalatt ő minden mást csinál.
A kész tésztát kiveszi a gépből és olajjal átkent, lisztezett kenyérformába teszi, majd hideg sütőbe, amit 200 fokra kapcsol be. Ez újabb 5 perc.
Úgy 35 perc múlva elkészül a kenyér.
Finom bármivel, például sonkával-sajttal-salátával, nutellával-banánkarikákkal a gyerekeknek, vagy kéksajttal-körtével az ínyenceknek. Két vékony szelet reggelire és Titti délig nem éhezik meg.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Pityisz 2012.01.22. 17:59:09
Sőt!!!
Let me have it!!! :)
Tittikém 2012.01.22. 18:33:33